צפנים נבואות וידע בתורה, המשך...

(דף 5 מתוך 12)



ציור של מנורה בתורה

בתורה מוצפן ציור מדהים של מנורה!

אם מסתכלים על ספרי חמשת חומשי התורה (בראשית, שמות, ויקרא, במדבר, דברים) מתגלה דבר מופלא:

בשני הספרים הראשונים (בראשית, שמות) אנחנו מוצאים את המילה "תורה" בדילוגים של 50 אותיות, מיד בתחילת הספר, וגם בסופו.

דבר דומה קורה גם בשני הספרים האחרונים (במדבר, דברים) רק ששם המילה תורה מוצפנת משמאל לימין ("הרות").

בספר "ויקרא" לעומת זאת (הספר המרכזי) אנחנו מוצאים דילוג מסוג אחר, המילה "יהוה" מוצפנת בדילוגים של 7 אותיות.

כלומר מתקבל לנו ציור ויזואלי של מנורה סימטרית להפליא בת 5 קנים!

שני קנים בצד ימין שפונים שמאלה לכיוון המרכז, ושני קנים בצד שמאל שפונים ימינה, שוב לכיוון המרכז! ובאמצע מה יש לנו? את שם השם! זה שנתן לנו את התורה!!

האם ייתכן שדבר כזה יתרחש במקרה?

מי אם לא בורא עולם יכל להצפין בתורה צופן מדהים כזה, שהתגלה רק לאחרונה באמצעות מחשבים משוכללים?

מה בהמשך

תחילה נראה כיצד המחזירים בתשובה מציגים את המנורה שכביכול מוצפנת בתורה, ואת השבחים הרבים שהם מרעיפים על הצופן הזה.
לאחר מכן נפרט כמה מהבעיות שישנן עם "המנורה" הזו.
לבסוף נראה איך באמת המנורה הזאת נראית בפועל...





המנורה המוצגת - גרסה 1



המנורה שמוצפנת בתורה - גרסה 1

זו גרסה אחת של המנורה, בגרסה זו כל "קנה" מורכב משלוש הופעות של המילה "תורה" בדילוג של 50 אותיות בספרים הצדדיים (בראשית, שמות, במדבר, דברים) ושבע הופעות של המילה "יהוה" בדילוג של 8 אותיות בספר המרכזי (ספר ויקרא).






המנורה המוצגת - גרסה 2



המנורה שמוצפנת בתורה - גרסה 2

זו גרסה נוספת של המנורה, בגרסה זו כל "קנה" מורכב פתאום רק משתי הופעות של המילה "תורה" בדילוג של 50 אותיות בספרים הצדדיים (השניים הימניים, והשניים השמאליים) ושבע הופעות של המילה "יהוה" בדילוג של 8 אותיות בספר ויקרא (הספר המרכזי).

באתר שמציג את המנורה הזו נטען כי המילה "תורה" מופיעה בספרים הצדדיים בדילוגים של 49 אותיות (מספר שהם מאוד אוהבים, תוצאה של 7 כפול 7) אבל בדיקה פשוטה באמצעות תוכנה למציאת דילוגי אותיות בתורה, מראה כי בעצם מדובר על דילוגים של 50 אותיות.

המקום היחיד במנורה שבו באמת יש דילוג של 49 אותיות, הוא הדילוג הראשון בספר "דברים", אבל לזה עוד נגיע בהמשך...

נ.ב -

ההערות שמוצגות בצד (גודל הדילוג) וההדגשות, אלו תוספות שאינן מופיעות באיור המקורי באתרים של המחזירים בתשובה.
המילה "ידוד" שמופיעה בחלק מהפסוקים, היא בעצם המילה "יהוה", שבה האות ה' הוחלפה באות ד' על מנת שלא לכתוב את שם אלוהים המפורש.
גם המילה "אלהים" הוחלפה במילה "אלקים".





המנורה המוצגת - גרסה 3



המנורה שמוצפנת בתורה - גרסה 3

נראה כי מדובר בגרסה דומה מאוד לגרסה הקודמת.

גם כאן מתוארת מנורה המבוססת כביכול על דילוגים של 49 אותיות (7 כפול 7) אך בדיקה מהירה בעזרת תוכנת דילוגי אותיות מראה שוב, כי מדובר על דילוג של 50 אותיות. גם את הדילוג בספר ויקרא (הספר המרכזי) הם מתארים כדילוג של 7 אותיות שמתחיל מיד בתחילת הספר, למרות שהדילוג הוא בעצם בגודל 8.

אתם מאוד אוהבים את המספר 7, אבל מה עם קצת אמינות?

נ.ב -

כלל לא ברור, לא מהציור ולא מהתיאור המילולי שלהם, האם מדובר על מנורה בעלת 5 קנים כמו שתי המנורות הקודמות שראינו, או מנורה בעלת 9 קנים (ארבעה בכל צד, וקנה אחד מרכזי).






הדילוג בתחילת ספר במדבר


הדילוג בתחילת ספר במדבר

המילה "הרות" ("תורה" משמאל לימין) בספר במדבר.

כפי שאפשר לראות, הדילוג "פיספס" את שתי אותיות ה' הראשונות שניתן היה להתחיל מהן... מדוע הדילוג לא מתחיל מיד בהתחלה?

תירוץ אפשרי (שניתן דווקא ע"י אתאיסט בהרצאה בנושא צפנים בתורה) הוא שאולי לא נעשה שימוש בשתי אותיות ה' הראשונות, משום שהן נופלות על המילה הקדושה "יהוה". אך התירוץ הזה לא מחזיק מים, משום שבצפנים רבים אחרים שלהם הדילוגים כן נופלים על המילה "יהוה", ושם אין להם שום בעיה עם זה.

למשל, בצופן המפורסם שהם אוהבים להציג עם שמות העצים והצמחים בספר בראשית, חלק מהדילוגים נופלים על המילים "יהוה" ו"אלהים".

למעשה גם בצופן הזה (של המנורה) חלק מהדילוגים נופלים על המילים האלו...

נ.ב - הדגשת האותיות הראשונות, זוהי תוספת שלא מופיעה במקור.






הדילוג בתחילת ספר דברים


הדילוג בתחילת ספר דברים

כפי שאפשר לראות, כאן הפיספוס כבר הרבה יותר גדול... ראו כמה אותיות ה' פוספסו בדילוג הראשון של המילה "הרות" ("תורה" בדילוג הפוך משמאל לימין).

אלוהים לא ממש קפדן עם הצפנים שלו הא?

וזה עוד כלום לעומת הפיספוסים בסוף ספר "במדבר", ובסוף ספר "דברים", שם המרחק מסוף הספר הוא הרבה יותר גדול!

מעניין שבהרצאות ובאתרים שלהם, המחזירים בתשובה אוהבים כל כך להדגיש שבשני הספרים הראשונים הדילוגים מתחילים מיד בתחילת הספר. על הפיספוסים הם כמובן לא מדברים...

נ.ב - הדגשת האותיות בתמונה היא תוספת שלא מופיעה במקור.




ציטוטים של מחזירים בתשובה בנושא צופן המנורה:

"הערצתם הרבה של חכמי אומות-העולם לתורת-ישראל, גרמה לניסיונות ליצור לה חיקויים... חיקויים זולים וידועים, מחמת הערצה זו, וזאת מתוך הידיעה הברורה, שרוב ככל עמי-הארצות, אינם מסוגלים להבחין בין מקור לחיקוי, ובין אמת לשקר....

עם התפתחות המחשב, הוסר הלוט ונגלה אפילו לפשוטי העם, אחד מהצדדים הנסתרים של התורה: "כתב בדילוגי אותיות", שעד אז היה ידוע רק לחכמי-ישראל, שקַבָּלָה זו היתה מסורה בידם – איש מפי איש, מדורי דורות...

נביא דוגמא אחת מיני אלף ממצפוני התורה, המוכיחה באופן מוחלט, מעל ומעבר לכל צל של ספק, את מקוריותה של תורתנו הקדושה, ע"י גילוי הטבעת שמה ושם יוצרה - בתוכה, בחלק ה"תורה" שבתנ"ך...

נותן התורה – הקב"ה, יתברך שְׁמוֹ לעד, אשר חילק את התורה לחמישה חומשים, ונתנה ע"י משה רבנו ע"ה ביום החמישים ליציאת מצרים, הצפין בה את השם "תורה", בדילוגי אותיות קבועים של 50 אותיות - ג' פעמים, בכל אחד מהחומשים:

בתחילתו, באמצעו ובסופו...

בשני הראשונים ("בראשית", "שמות") בסדר ישר, ובשני האחרונים ("במדבר", "דברים") בסדר הפוך. ואולם, בחומש האמצעי ("ויקרא") הצפין נותן התורה – הבורא יתברך, ישתבח ויתעלה, את שמו הקדוש י-ה-ו-ה בסימן 7 (הרומז ל"טֶבַע"), שבע פעמים בדילוגי אותיות קבועים של 8 (הרומז ל"שֶׁמֶן", הצף מעל המים) הואיל והתורה הינה בסוד שמונה - מעל לטבע, ובמבנה של צורת מנורה בעלת חמישה-קנים".

מתוך הרצאה של הרב יוסף מזרחי:

"שוב, המילה תורה, בפתיחה של הספר השני של התורה (ספר שמות) מופיעה שוב בדילוג שווה של 50. הייתכן שזה יכול לקרות בצורה מקרית? ... מה פתאום שיהיה מוצפן "התורה" בצורה מקרית? אם אדם סתם כתב ספר, פתאום אתה מוצא שם דילוגים שווים".

"המחשב מתוכנת למצוא רק דילוגים שווים, אם זה "כמעט" מדהים, זה כלום. מספיק שאות אחת היא לא נופלת על אותו דילוג, המחשב לא ימצא את זה!".

"יש לנו מנורה של 5 קנים, השניים הימניים הולכים כלפי האמצע, השניים השמאליים הולכים כלפי האמצע, ומה זה באמצע? מי נתן את התורה? יהוה, זה שם השם"

"וזו דרך אגב התשובה לכל אותם אלה, שרצו לטעון שהתורה נכתבה ע"י כמה כותבים. והרי ברור, שאף כותב לא היה יכול לדעת שאלו שקדמו לו הצפינו בפנים כאלה קודים. אנחנו רק גילינו את זה לפני פחות מ 20 שנה, בעזרת המחשב..."

"אלה שטוענים שבא מישהו אחר אחרי כך וכך מאות שנים והוסיף קטעים לתורה, לעולם הוא לא יכול היה להשלים את הפאזל הזה, כי הסוד הזה היה כמוס עד לפני פחות מ 20 שנה".

"וזו הוכחה שזה שכתב את התורה, כתב אותה מהתחלה עד הסוף, אותו מקור".





כמה בעיות עם צופן המנורה


ממתי מנורה ביהדות היא בעלת 5 קנים?
המנורה על פי המסורת היהודית, לאורך כל ההיסטוריה היא בת שבעה קנים!
המנורה שמתוארת בתורה, וזו שהייתה בבית המקדש היא מנורה בת שבעה קנים, גם המנורה בסמל כנסת ישראל היא בעלת 7 קנים, והמנורה שמאויירת על מטבעות, למשל על מטבע של 10 אגורות היא בעלת 7 קנים.
מה קשורה פתאום מנורה בעלת חמישה קנים? לא מצאתם מנורה תקנית עם שבעה קנים, אז התפשרתם על משהו באמצע?
מה החוכמה הגדולה להתייחס לכל ההופעות של מילה מסויימת בספר (למשל בספר דברים) בתור "קנה" אחד? הרי לפי שיטה זו תמיד תקבלו מנורה בת 5 קנים, שהרי ישנם בתורה 5 ספרים!
לפי שיטה זו, כמעט כל מילה קצרה שנחפש בחמשת חומשי התורה תיתן לנו "מנורה" בעלת 5 קנים, מה הגאונות הגדולה פה?
הדילוג הראשון שמוצג בתחילת ספר "דברים" (הספר האחרון) הוא דילוג של 49 אותיות, דילוג שונה בגודלו מכל שאר הדילוגים בצופן הזה!
מדוע קפצתם פתאום לדילוג מסוג אחר?
כשבודקים את מיקומם של הדילוגים בכל חומש בעזרת תוכנה למציאת צפנים בדילוגי אותיות, מבינים מהר מאוד מה הסיבה לכך...
ההופעה הראשונה של המילה "הרות" ("תורה" בדילוג הפוך) בדילוגים של 50 אותיות בתחילת ספר "דברים", נמצאת רחוק מאוד מתחילת הספר... אז מה עושים כדי לשמור על "סימטריה"?
מרמים קצת, מחליפים לדילוג מסוג אחר (49 במקום 50) וכמובן לא מספרים זאת לקהל המאזינים, כי הרי זה יקלקל את כל הקסם...
אם אלוהים היה מצפין ציור של מנורה בת 5 קנים בתורה, היינו מצפים שכל הדילוגים יהיו בגודל אחיד, בלי לקפוץ כל רגע לדילוג בגודל שונה!
גם היינו מצפים שכל "קנה" יהיה מורכב מהופעה אחת בלבד של המילה, ולא מכמה הופעות שונות שמספרן משתנה מספר לספר.
למשל, בספר בראשית המילה "תורה" מופיעה 3 פעמים בדילוג 50, ובספר שמות פתאום היא מופיעה שבע פעמים, אבל המחזירים בתשובה לוקחים רק את מה שנוח להם.
בספר "ויקרא" עוברים פתאום לדילוג מסוג אחר (של 8 אותיות) כי היה קשה לאלוהים לשמור על רצף ועל אחידות של הדילוג בכל הספרים...

המנה העיקרית

רוצים לראות איך באמת נראית המנורה שמוצפנת בתורה?

המשיכו לקרוא...






המנורה האמיתית שמוצפנת בתורה

הדובדבן שבקצפת...

הביטו באיור, כך נראית באמת "המנורה" שמוצפנת כביכול בתורה.

האם היא נראית לכם סימטרית? היא נראית לכם מסודרת?

כפי שאפשר לראות:

"המנורה" מאוד לא סימטרית.
רחוקה מלהיות מסודרת.
יש בה הרבה יותר מחמישה קנים...!!

האם אתם מרגישים מרומים? מרגישים שעבדו עליכם בעיניים?

אם כן, אתם מרגישים כך לגמרי בצדק...

זו רק דוגמא נוספת "לרמת האמינות", והכנות של המחזירים בתשובה, ומראה בפעם המי יודע כמה עד כמה אפשר "לסמוך" על מילה שלהם. זוהי דרכם של מחזירים בתשובה, להציג לפניכם רק חצי אמת, ולהסתיר את מה שמקלקל את הצופן או הקישקוש התורן שאותו הם מנסים למכור לכם...

הערות:

שימו לב שבכל ספר, בנוסף להופעות של המילה "תורה" או "יהווה" בכיוון "הנכון" (הכיוון שתואם למנורה המדומיינת שלהם) ישנן גם הופעות של המילה בכיוון ההפוך... למה לזה המחזירים בתשובה לא מתייחסים?
בספר "שמות" המילה תורה מופיעה בכיוון "הנכון" 7 פעמים, מדוע המחזירים בתשובה מתעלמים מההופעות העודפות, ומתייחסים רק ל 2-3 מתוכן?

הסבר קצר לגבי האיור:

רוחבו של כל ספר באיור, מייצג את אורכו היחסי האמיתי של הספר בתורה, כך למשל ספר "בראשית" שהוא הספר הארוך ביותר, מוצג כרחב ביותר, ואילו ספר "ויקרא" שהוא הספר הקצר ביותר, מוצג גם באיור כחלק הצר ביותר.
העמודות הצבעוניות מייצגות את מיקומה היחסי האמיתי של המילה בספר, צידה הימני של העמודה בדילוגים מימין לשמאל, וצידה השמאלי של העמודה בדילוגים (הפוכים) משמאל לימין.
רוחב העמודות באיור לא מייצג את רוחבה האמיתי של המילה בספר (150 אותיות סה"כ בדילוג בגודל 50) משום שבייצוג אמיתי רוחבה של כל עמודה היה צריך להיות פחות מפיקסל, והיה קשה מאוד להבחין בה.
העמודות שונות מעט בגובהן, רק על מנת שיהיה קל להבדיל ביניהן כאשר הן צמודות זו לזו, פרט לכך אין לדבר זה שום חשיבות.

הערות נוספות:

המילה "יהוה" מופיעה פעמים רבות גם בארבעת הספרים הצדדיים (בראשית, שמות, במדבר, דברים) בדילוגים של 50 אותיות ובדילוגים של 7 ו 8 אותיות. אבל מכך המחזירים בתשובה כמובן מתעלמים, ומציגים זאת כאילו שהדילוג המופלא מופיע רק בספר המרכזי (ספר "ויקרא") ששאר הקנים כביכול פונים אליו...

הם גם מתעלמים מכך שהמילה "תורה" מופיעה גם כמה וכמה פעמים בדילוג של 50 אותיות (מימין לשמאל, ומשמאל לימין) בספר המרכזי (ספר "ויקרא") ומציגים זאת כאילו בספר המרכזי מוצפנת רק המילה "יהוה".

הופעות נוספות אלו (של המילה "יהוה" בשאר הספרים, ושל המילה "תורה" בספר ויקרא) לא סומנו באיור, שגם ככה מספיק מבולגן. אך נסו לדמיין כיצד "המנורה" הזו נראית כאשר מוסיפים לה גם את שאר הדילוגים...

כמו שאמרנו, בחירה מאוד סלקטיבית, והצגה רק של הדברים שתואמים לצופן המדומיין שלהם, תוך התעלמות מוחלטת ממה שלא תואם.

רמת אמינות אפס.

סיכום:

מה שיש לנו כאן זה משחק "חבר את הנקודות", אך בסגנון שרלטני.

משחק שבו המחזיר בתשובה לקח דף שעליו מצויירות נקודות אקראיות, חיבר כמה מהן לצורה של "מנורה" בת חמישה קנים, מחק את הנקודות שאינן חלק מהציור, ואז הכריז בהתלהבות: "תראו, אלוהים הצפין כאן מנורה!".

נ.ב - לא ברור מי מהמחזירים בתשובה מודע לשקר הזה, ומי מהם פשוט חוזר על הדברים כמו תוכי בלי שהוא טרח לבדוק את הדברים לעומק.




בפרק זה 12 דפים

דף נוכחי: 5